miercuri, 19 mai 2010

Trăiți bine? Nu? Păi dacă sunteți PSD-iști...



Încă de la început vreau să fie înțeles faptul că nu am o culoare politică anume și nici nu vreau să se considere că tratez o problemă politică dintr-o perspectivă sau alta. Pur și simplu simt nevoia să postez aceste gânduri plecând de la o idee în care cred și în care politicienii sunt regizori deghizati în actori secundari într-o regie demagogică fără precedent în istoria postdecembristă. Actorii principali sunt "jurnaliștii" unor cotidiene care ascund în spatele unor tradiții ale publicațiilor respective gunoaie ale unei meserii, care, în ceea ce-i privește, numai menirea de a informa publicul într-o manieră obiectivă, pe surse și dezinteresată politic nu o mai are. Cotidiene îmbâxite care, asemenea unor covoare vechi, lucrate manual, cu trudă, din cauza prafului care a fost măturat sub ele în ultima perioadă au ajuns preșuri pentru șters picioarele puterii.
Astfel, în efortul lor de a lustrui ciuboțica portocalie, "cotidienele" au ajuns să asimileze opoziției cei 60.000 de cetățeni care și-au anunțat prezența la mitingul ce se anunță a fi cea mai mare demonstrație de după 1989. "Ziariștii de investigații" ai ziarelor respective- ce nume pompos pentru niște marionete cu peniță- au descoperit că "marele protest" din Piața Victoriei ar fi sprijinit din punct de vedere moral și chiar material de partidul opoziției. Mare descoperire au făcut! Păi măi dragilor, și până la urmă cum definesc domniile voastre termenul de opoziție? Chiar dacă este adevărat, ce este atât de ieșit din comun în faptul că PSD-ul, în calitate de partid de opoziție sprijină un miting organizat al zecilor de mii de cetățeni care nu "trăiesc bine"? Nicăieri nu se spune că respectivul partid ar instiga la manifestări ilegale ale celor pe care nu știu, poate în opinia voastră, tocmai traiul tihnit, mulțumirea și bogăția oferite de actuala putere i-a determinat să iasă în stradă. Nu faceți decât să puneți semnul egal între conceptul de "cetățean nemulțumit" și PSD. Vezi doamne, partidul de opoziție se deghizează în "cetățean nemulțumit". Ce încercați sa transmiteți, stimați scribi, că în Piața Victoriei vom avea parte de o mare roșie venită să arate spinii opoziției? Sau că cei 60000 sau 50 sau 40 de mii de oameni care vor fi acolo sunt de fapt elemente disturbatoare al bunului mers al țărișoarei noastre în drumul ei către propășirea materială, activiști trandafirii? Stimaților, așa vă cere deontologia? Să transormați un strigăt de durere a maselor într-un politicianism deșănțat, să-l îmbrăcați cu forța pe cetățeanul nemulțumit în tricou roșu cu trandafiri? Sau ar trebui să ies și eu pe stradă și să fac un sondaj la fel de profesionist ca investigațiile voastre și să întreb lumea cât de mulțumită e de "măsurile" luate de actualul guvern? E clar că, dacă ar fi să mă iau după voi, ar trebui să-i pun să îmbrace rapid, fie și pe dos, tricouri roșii și să strig după fiecare "nemulțumit" în parte: PSD-istule!
Române, nu trăiești bine? Ești PSD-ist! PSD-istule care ești! Păi de-aia trăiești rău fraiere, dacă nu știi pe ce corabie să navighezi, alătură-te întâiului marinar al țării!
Sau poate eu în ignoranța mea nu m-am prins că voi încercați să transmiteți de fapt că nu există cetățeni nemulțumiți și că aceștia sunt o simpla inchpuire, doar o fata morgana într-o țară în care domnește bunăstarea? Păi atunci scrieți și voi așa cum ar face orice "jurnalist" cu pretenții: "SENZAȚIONAL! PSD-ul inventează CETĂȚANUL NEMULȚUMIT! ȘOCANT: Opoziția încearcă să destabilizeze țara prin această nouă invenție diabolică!" Sau cum ar spune cineva: "Cetățeanul ăsta nemulțumit e dracu gol!"
Ei bine, scuzați-mi impertinența de a-mi permie, stimați scribi ai Evenimentului Zilei și României Libere, să vă aduc la cunoștință faptul că cetățeani nemulțumiți există de când lumea și pământul și... ȘOC: nu este obligatoriu să fie simpatizanți ai unui anumit partid!
Cu această ocazie declar oficial că am decis să mă alătur Grupării Cetățenilor Nemulțumiți (GCN). Acum bănuiesc că nu am încotro și va trebui să-mi fac un tricou personalizat cu inscripția GCN=PSD, sau GCN+PSD=LOVE.

3 comentarii:

  1. bravo,,,k mare dreptate ai,traim inntr o tara minunata condusa de toti incompetentii,,ne am nascut ''ROMANI''si trebuie sa tragem....ce putem face mai mult de atat noi''TINERETUL''????ce viitor minunat avem,ar trebui pus in ''RAMA''dar o sa mergem in continuare cu speranta k cineva se va gandi si la viitorul nostru care de fapt in momentul de fata nu il putem numi viitor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Baiat destept Bibiloiu, sefu meu de trib, succes mai departe, ma minunez ca in tanara generatie exista oameni ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva nou?Asta stim de cand e lumea:)

    RăspundețiȘtergere