vineri, 14 mai 2010

I'm so tired, boring...ăăă... so scary... and Beyonce is... oh my god, you know?

Deunăzi am auzit o știre care zice-se "a zguduit din temelii" lumea muzicală românească și, trebuie să recunosc, și percepția mea despre succesul pe care pseudo-vedetele noastre (din câte am înțeles mari vedete pe afară) îl înregistrează, precum și despre felul în care acest succes ajunge să fie invidiat și copiat de unii și de alții.
După succesul reputat în ultima vreme înafara granițelor de solista Inna (numită în continuare"cantăreața"), se pare că nu a durat mult până colegele ei de breaslă de dincolo de ocean au început să o copieze. Și cine ar fi putut să aibă mai mult de câștigat de pe seama acestui lucru decât "mult mai puțin celebra" Beyonce, o sărmană artistă din Statele Unite, care, se pare, avea nevoie de o relansare a carierei pe spinarea cântăreței noastre, după ce intrase într-un con de umbră provocat de rușinea de a câștiga șase trofee la cea mai recentă ediție a decernării premiilor Grammy.
Și cum inspirația vine numai în combinație cu transpirația, Beyonce, în calitatea de mare divă, nu și-ar fi putut permite să transpire prea mult pentru realizarea celui mai recent videoclip (și nu "ultimul ei videoclip", așa cum scriu unii jurnaliști cu pretenții de mari deontologi- formatori de opinie din generația copy-paste), a recurs la mârșva faptă de a copia un pictorial al româncuței noastre, realizat anul trecut la Cernica.
Mai exact, în videoclipul piesei "Why don't you love me", Beyonce a îndrăznit să apară într-o costumație și în ipostaze vădit menite a copia stilul inconfundabil lansat de "cântăreață". Cu bandană și cămașa prinsă într-un nod, în ipostaze sexy ale femeii casnice care, îmbrăcată sumar, muncește din greu, nefiind iubită și apreciată pentru efortul depus, Beyonce nu face decât să copieze într-un mod care trădează clar invidia, pictorialul de la Cernica.
Rog pe această cale ca toate femeile care prestează activități casnice de genul "spăl rufe și le pun la uscat", cu atât mai mult dacă fac acest lucru în ținute sexy, să se auto-sesizeze și să supună oprobiului public pe cele care mai încearcă să le copieze îndeletnicirile în mediul artistic.
În încheiere nu pot decât să-i urez Innei să ajungă să o copieze și ea, la rândul ei, pe Beyonce, și să câștige și ea, de-a lungul unei lungi cariere, peste 60 de premii, cel puțin tot 15 Grammy-uri, deși nu prea văd cum ar putea să realizeze lucrul acesta o fătucă ce ar putea avea o carieră de fotomodel mai fructuoasă decât cea de cântăreață, și care recunoaște, despre ea însăși, într-un interviu, că e "tired, boring" și, nu în ultimul rând, "oh so scary". Respect totuși faptul că Beyonce s-a gândit să copieze lookul "cântăreței", și nu talentul de cântăreață sau pe acela de mare artistă a scenelor internaționale al celei din urmă.
P.S.: Aștept cu nerăbdare ziua în care Fernando de la Caransebeș îl va acuza, oficial, pe Michael Jackson, că i-a copiat pasul Moonwalk

Dovada indubitabilă a "plagiatului" :))

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bre, astea doua pe mine m-au copiat, fir-ar cracii lor sa fie! Pai io purtam camasi legate sub sani acu 11-12 ani!!!!Am dovezi!!!!Eu sunt adevarata inventatoare a stilului!!!

    RăspundețiȘtergere